Fire&Food

Fire&Food

FoodMediair is de uitgever van het eerste Nederlandse grill- en barbecuemagazine FIRE&FOOD.

FIRE&FOOD is het lifestyle-magazine voor mensen die genieten van het leven en het liefst hun vrije tijd buiten doorbrengen met familie en vrienden. Barbecueën is met deze levensstijl onlosmakelijk verbonden. FIRE&FOOD laat de mooiste facetten van het ‘buitenleven’ zien en informeert de lezer vier keer per jaar over de nieuwste trends van de Europese Grill- en barbecuescene. Achtergrond informatie, handige tips, informatieve onderwerpen vormen de basis voor een mooi aantrekkelijk magazine. FIRE&FOOD biedt de lezer een compleet overzicht van de nieuwste barbecues. Dit geeft de lezer een goed naslagwerk wat hem helpt bij het kiezen van de juiste barbecue.

Formule
FIRE&FOOD is uniek in Nederland en heeft een schat aan informatieve kennis voor de lezer. Het redactionele concept omvat verschillende thema’s zoals bijvoorbeeld de Basics – hier krijgt de lezer alle benodigde informatie over hoe te barbecueën – en het thema Classics – waar de historie wordt uitgelicht. In de reportages worden de diverse facetten van eten en drinken besproken. Aan de orde komen bijvoorbeeld wat zijn origenele vlees,- groente en visproducten voor op de barbecue. Door te werken met recepten met een duidelijke handleiding kan iedereen zo aan de slag.

Lezersprofiel
De lezer van FIRE&FOOD is grotendeels mannelijk, welgesteld, gaat voor kwaliteit en is merkgevoelig.

Verspreiding
FIRE&FOOD wordt in een oplage van 15.000 stuks verspreid. De verspreiding is onder te verdelen in abonnees en losse verkooppunten zoals kook- en delicatessenwinkels, versleveranciers, retail en tuincentra.

Verschijning
FIRE&FOOD verschijnt 4 keer per jaar: maart, mei, juli en november.

YouTubekanaal
Elke vrijdag verschijnt er op FIRE&FOOD TV een smakelijke barbecuevideo. Als adverteerter zijn er ook zeker mogelijkheden om hierin te participeren.